Iskola

A mai NÉMET kvíz és játék témája az iskola, a német iskolarendszer, hasonlóan a heti angol bejegyzéshez, ahol a brit oktatási rendszerrel ismerkedhettetek. Németországban egy kicsit más az oktatás felépítése, mint Magyarországon vagy Nagy-Britanniában, de azért nem mondhatjuk teljesen eltérőnek.

Milyen iskolákba járnak a németek?

Mielőtt valaki iskolaköteles (schulpflichtig) lesz, valószínűleg már megfordult valamilyen gyermekmegőrző intézményben (Kindertagesstätte, KITA). Hatévesen aztán bekerül az általános iskolába (Grundschule), majd negyedik osztályban (Klasse) elválik, hogy merre folytatja tanulmányait. Eredményétől függően több iskola közül választhat.

Aki valamilyen szakmát (Beruf) szeretne tanulni, valószínűleg a “Haupt-” vagy “Realschule”-t választja és az iskola elvégzése után egy szakmai képzésre (Ausbildung) fog járni. Aki az iskolai tanulmányait gimnáziumban folytatja, az érettségi (Abitur) után felvételt nyerhet egyetemre (Universität) vagy főiskolára (Fachhochschule).

Kvíz és játék a német iskoláról

Ez a kvíz 10 mondatot tartalmaz és ha megjegyezted a fenti iskolával kapcsolatos kiemelt szavakat, akkor a megoldásuk nem fog gondot okozni. A megadott 3 lehetőség közül válaszd ki a helyes megoldást. Miután az összes választ bejelölted, a befejezés gombra kattintva meg is kapod az eredményed. Ha elsőre mégsem sikerül tökéletesen, akkor egy kis gyakorlással remekül elmélyítheted a tudásod.

Ha tetszik a játék, kövesd a bejegyzéseket. Időről időre újabbakkal találkozhatsz majd. Ha kérdésed vagy javaslatod van, jelezd. Ha van ötleted, hogy milyen kvízt szeretnél látni, írd meg. Jó szórakozást!

Német kvíz alapfokon - Deutsch-Quiz Grundstufe
Iskola

#1. Bevor Kinder in die Schule gehen, besuchen sie eine ..... .

#2. Mit sechs Jahren wird man ...... .

#3. Zunächst besuchen Kinder vier Jahre lang eine ..... in Deutschland.

#4. In der vierten ..... entscheidet sich, ob die Kinder auf eine Hauptschule, eine Realschule oder ein Gymnasium gehen.

#5. Die Hauptschule endet nach der neunten Klasse mit dem ...... .

#6. Realschüler gehen noch ein weiteres Jahr, insgesamt ..... Jahre zur Schule.

#7. Danach können die Jugendlichen eine ..... machen, einen Beruf lernen.

#8. Auf dem Gymnasium oder der Gesamtschule ist die Schulzeit am ...... .

#9. Am Ende der 12. oder 13. Klasse machen die Gymnasiasten das ..... .

#10. Damit können sie sich um einen Studienplatz an einer Universität oder Fachhochschule ..... .

Befejezem

Results

Egész jól ment! Gratulálok!

Nézd át a megoldásokat és próbáld meg újra!

Call Now Button