Könyvek

Ma a könyvek világáról szól az ANGOL kvíz és játék. Ha szeretsz olvasni, vagy netalán egy igazi könyvmoly (bookworm) vagy, bizonyára ismerősek lesznek a kifejezések – legalábbis magyarul. Ha angolul még nem annyira vagy járatos ezekben a kifejezésekben, akkor egy kis gyakorlással segíthetsz ezen.

Mi van a könyvekben?

A tapasztalt könyvforgató egy mozdulattal tudja, hogy honnan derítheti ki, érdekes-e számára a könyv. Valaki csak az illusztrációkat (illustration) szereti, valaki pedig arra kíváncsi, hogy milyen irodalomjegyzék (bibliography) tartozik a könyvhöz. 

Quiz - kvíz

Egy angol tankönyvben, vagy egy szakkönyvben találhatunk szószedetet (glossary) is, amely megkönnyíti az idegen szavak megértését. A könyvek tartalmazhatnak lábjegyzeteket (footnotes), amelyek szintén a tájékozódást segítik. 

Könyvtár vagy könyvesbolt?

Könyvek között nemcsak a könyvesboltban (bookshop) böngészhetünk (browse), de a könyvtár (library) is rendelkezésünkre áll. Ha könyvet szeretnénk kikölcsönözni (borrow), jó ha figyelünk a határidőkre, nehogy büntetést (fine) kelljen fizetnünk.

A könyvesboltra akkor esik valószínűleg választásunk, ha frissen megjelent (published) könyvet szeretnénk a kezünkben tartani. Lehet, hogy már több recenziót (review) olvastunk róla és olyan kíváncsivá tett bennünket, hogy egyszerűen be kellett menni a könyvesboltba.

Kvíz és játék a könyvekről

Ha veled is előfordult már, hogy nem tudtál csak úgy elmenni a könyvek mellett, akkor ez a kvíz nem okozhat gondot. De akkor sem, ha szereted a játékokat! A játék 10 mondatot tartalmaz, amelyekből egy-egy szó hiányzik. A megadott 3 lehetőség közül a megfelelőt kell kiválasztanod! Miután az összes választ bejelölted, a befejezés gombra kattintva meg is kapod az eredményed.

Ha tetszik a játék, kövesd a bejegyzéseket. Ha kérdésed vagy kérdésed, javaslatod van, jelezd. Ha van ötleted, hogy milyen kvízt szeretnél látni, írd meg. Jó szórakozást!

Angol kvíz középfokon - Intermediate English Quiz
Könyvek

#1. I love books. I am really ..... reading books.

#2. I'm a real ..... .

#3. I love to ..... in bookshops, just looking briefly at one book after another.

#4. I look at the ....., the photos or drawings.

#5. If there are foreign or technical words in the book, I look at the ..... at the back for their meanings.

#6. Explanations you can also find in ..... at the bottom of the pages.

#7. I look at the ....., also at the back, which is a list of other books on the same subject.

#8. I use the library a lot. I ..... two or three books a week.

#9. If I return the books late, I have to pay a ..... .

#10. Friends often recommend book to me, and I also read book ..... in the newspapers.

Befejezem

Results

Your result is pretty good! Keep up the good work!

There is definetely room for improvement! Try it again!

Call Now Button