Univerzum

Az új év első angolosoknak szánt játékában egy világegyetemi  ANGOL kvíz és játék részesei lehettek. Mindjárt tanulmányozzuk is egy kicsit a világűrt, hogy ne vesszetek el az univerzumban.

Mi az univerzum?

Az univerzum (universe) minden létező összessége, beleértve az  világűr (space) és az idő (time) egységét. A világmindenség összessége természetesen nem férne bele egy ilyen kis blogbejegyzésbe, de a legfontosoabb kulcsszavakat érdemes ebben a tudományos témakörben is megjegyezni egy angol érettségire vagy vizsgára. 

Mit tudunk az univerzumról?

Az univerzumban számunkra az egyik legfontosabb a naprendszer (solar system), amelyben a Nap (Sun) körül 9 bolygó (planet) kering (revolve, circle), köztük a Föld (Earth), a Hold (Moon) és a Mars. Az égitestek és csillagok (stars) megismeréséhez az űrbe küldött rakéták (rockets) és műholdak (satellites) is segítségére voltak a tudósoknak. Aztán az első holdralépés, majd a marsraszállás nagyban (a great deal) hozzájárult mai ismereteinkhez.  Mindezek által hihetetlen (increcdible) előrelépés történt a világmindenség felfedezésében (discovery). 

Kvíz és játék a világmindenségben

A játék  10 mondatot tartalmaz, amelyekből egy-egy szó hiányzik. A megadott 3 lehetőség közül a megfelelőt kell kiválasztanod! Miután az összes válasz megvan, a befejezés gombra kattintva meg is kapod az eredményed.

Ha tetszik a játék, kövesd a bejegyzéseket. Ha kérdésed vagy kérésed, javaslatod van, jelezd. Ha van ötleted, hogy milyen kvízt szeretnél látni, írd meg. Jó szórakozást!

Angol kvíz alapfokon - Elementary English Quiz
Mi van a világegyetemben?

#1. Nine planets ..... around the sun.

#2. Mars, Jupiter and Venus are all ..... .

#3. As far as we know, all human life lives on ..... .

#4. The sun and all its planets are known as the ..... .

#5. We still don't know a great ..... about life on other planets.

#6. 100 years ago, sending rockets into space seemed ....., but now it is a fact of life.

#7. Is it important to send rockets into ..... ?

#8. The moon is a ..... of the earth.

#9. There are billions of stars in the ..... .

#10. The first man walked on the ..... in 1969.

Befejezem

Results

Gratulálok! Sikeresen elvégezted a tesztet!

Ne csüggedj! Csináld újra és biztosan menni fog!

Call Now Button