Időjárás

Beköszöntött az igazi tél! Ma reggel -7 fok volt. Meglehetősen fagyos kint a hangulat, ezért a mai ANGOL kvíz és játék témája az időjárás lesz. A meleg szobában mégiscsak könnyebb elviselni a hideget és közben egy kis angollal szórakoztathatjuk magunkat.

Időjárás-jelentés

Január lévén nem meglepő, hogy hidegre fordult az idő. A mai időjárás-jelentés (weather forecast) jelenleg -6 fokot (minus six degrees) jelez Ócsán. Napirenden fagyos (freezing) köd (fog) van, meglehetősen felhős (cloudy) éggel. Eső (rain) most nem várható, de (snow) sem. Lehet, hogy a napot sikerül azért ma megpillantanunk, de attól még meleg nem lesz.

Quiz - kvíz

Időjárási viszonyok

Az időjárás hazánkban elég változatos. A négy évszakkal (season) a hideg és a meleg idő váltakozását érzékelhetjük. Ilyenkor év elején megérkezik a fagyos hideg (freezing cold), de nem panaszkodhatunk, hiszen mindeddig elég enyhe (mild) telünk volt. Ősszel inkább a nagy esőzések (heavy rainfalls) okoznak gondot, nyáron viszont örülünk egy-egy zápornak (shower). 

Az extrém időjárási viszonyoknak senki sem örül. Szerencsére nálunk a mennydörgés (thunder) és villámlás (lightning) is elég ritka és nem történnek (occur) olyan természeti katasztrófák (natural diasters), mint amit a hurrikánok (hurricanes), szökőárak (tidal waves) okoznak. Árvíz (flood) vagy aszály (drought) előfordulhat, de szerencsére nem sokszor pusztítanak (destroy). Földrengést (earthquake) is érzékelhetünk néha-néha, mint legutóbb a zágrábi földrengés esetében. 

Kvíz és játék az időjárással

A játék  10 mondatot tartalmaz, amelyekből egy-egy szó hiányzik. A megadott 3 lehetőség közül a megfelelőt kell kiválasztanod! Miután az összes válasz megvan, a befejezés gombra kattintva meg is kapod az eredményed.

Ha tetszik a játék, kövesd a bejegyzéseket. Ha kérdésed vagy kérésed, javaslatod van, jelezd. Ha van ötleted, hogy milyen kvízt szeretnél látni, írd meg. Jó szórakozást!

Angol kvíz alapfokon - Elementary English Quiz
Milyen az időjárás?

#1. We've had dreadful weather this week: Heavy ..... almost every day.

#2. It started ..... with rain. I got really wet.

#3. The ..... in Zagreb last month damaged several buildings.

#4. With no rain for months, the ..... in Ethiopia is the worst for ten years. It has ruined the crops.

#5. Up to now, this has been a very ..... winter. It wasn't very cold, and therefore pleasant.

#6. Florida is experiencing more extreme weather conditions. Floods and ..... with high-speed winds are destroying the country.

#7. It suddenly got very dark and we had some ..... and lightning.

#8. It's been so ..... in the morning that you could hardly see.

#9. Yesterday, it was incredibly hot, we had about ten hours of ..... .

#10. It is ..... cold outside, minus 10 degrees Celsius.

Befejezem

Results

Szuper! Az időjárás témaköre már egész jól megy!

Az időjárás egy remek téma beszélgetést kezdeményezni. Gyakorold még!

Call Now Button