Környezetvédelem

A mai ANGOL kvíz és játék témája a környezetvédelem, amelynek aktualitása az utóbbi években egyre erősödik. A népességnövekedés, a túlfogyasztás és az emberi tevékenység káros hatásainak a csökkentése nemcsak a kormányok, de az egyének feladata is, hiszen az élhető, egészséges és tiszta környezet mindannyiunk érdeke.

Célkitűzés

A környezetvédelem (environmental protection) egyik fontos ága a rendelkezésre álló erőforrások (ressources) megőrzése. A kormányok (governments) jelentős szerepet töltenek be a célok kitűzésében (setting targets). Az éghajlatváltozás (climate change), a szennyezés (pollution) arra ösztönöz, hogy a felmerülő problémákat komolyan vegyük (take it seriously).  El kell érnünk a széndioxid (carbon dioxide) kibocsátásának csökkenését (reduction) és meg kell győzni (convince) embertársainkat, hogy a környezetünkért az egyén (individual) szintjén is sokat tehetünk.

Quiz - kvíz

Energiagazdálkodás

Az egyénnek is hatása van (impact on) a környezetére és a napi élet területén sokat tehet a környezete védelméért. A hulladékok (rubbish) szelektálása sokat segít az újrahasznosításban (recycling). A vízfogyasztás csökkentése, a tudatos áramhasználat sokat segít a környezetünk fenntarthatóságában (sustainability). Épp ezért ne pocsékoljuk az energiát (don’t waste energy): kapcsold le (switch off) a villanyt, zárd el (turn off) a csapot (tap), ne dobd el (throw away) a szemetet és ha lehet, járj gyalog vagy biciklivel az autó helyett (instead of). 

Kvíz és játék a környezetvédelemről

A játék  10 mondatot tartalmaz, amelyekből egy-egy szó hiányzik. A megadott 3 lehetőség közül a megfelelőt kell kiválasztanod! Miután az összes válasz megvan, a befejezés gombra kattintva meg is kapod az eredményed.

Ha tetszik a játék, kövesd a bejegyzéseket. Ha kérdésed vagy kérésed, javaslatod van, jelezd. Ha van ötleted, hogy milyen kvízt szeretnél látni, írd meg. Jó szórakozást!

Angol kvíz alapfokon - Elementary English Quiz
Környezetvédelem

#1. We need to ..... the levels of carbon dioxide in the atmosphere.

#2. You should save water by ..... off the tap when you are cleaning your teeth.

#3. You can save a lot of water if you have a shower ..... a bath.

#4. Governments need to set ..... for reducing pollution.

#5. You should walk or cycle instead of ..... into your car.

#6. We should try to increase different forms of ..... energy.

#7. Don't waste energy: switch ..... lights when you leave a room.

#8. Individuals can also have an ..... on the environment by making a few changes in their daily lives.

#9. You can ..... most forms of plastic.

#10. Environmentalists try to ..... the governments that they must take climate change seriously.

Befejezem

Results

Gratulálok!

Ezt még gyakorolnod kell!

Call Now Button