Állatok – Igaz vagy hamis?

Ma az állatokat vesszük szemügyre az ANGOL kvíz és játék keretein belül. Ha ismered a leggyakoribb állatokat, rovarokat és madarakat bizonyára gyorsan el tudod dönteni, hogy a megnevezett állatok nevei mit takarnak és igaz vagy hamis-e a megoldás.

Emlős állatok

Az állatok (animals) mindennapjaink részei. A házi kedvencek gyakran kerülnek ki az emlősök (mammals) osztályából, így nap mint nap foglalkozunk az állatokkal. Ha gyerekkorban kezdtük az angoltanulást, bizonyára megismerkedtünk a játékos nyelvórák keretében a macskával, kutyával vagy báránnyal. 

Quiz - kvíz

Természetesen az emlősök közé még sokkal több állat tartozik és azok nem feltétlen a ház körül élnek. Az állatkerben találkozhatunk velük, de otthonuk a vadon (in the wild), éppúgy, mint a madaraknak (birds) vagy a rovaroknak (insects).

Repülő állatok

A repülő állatfajok közül a madarak és rovarak is jelen vannak a hétköznapjainkban. Gondoljunk csak a tavaszi és nyári madárcsicsergésre (bird twittering) vagy a kevésbé örömteli szúnyogcsípéseinkre (mosquito bites). A legfontosabb megkülönböztető jeleik azonban nem ezek, hanem azok, amelyeket magukon viselnek. Az emlősökre jellemző a szőr vagy bunda (fur), míg a madarak tollakkal (feathers) ékesítik magukat és szárnyra kelnek. A rovarok közül is soknak van szárnya (wing) és repülni (fly) is tudnak. Ez azonban egy denevérnek (bat) is megadatott, míg emlőstársainak inkább farok (tail) jutott és nem repülni, hanem úszni (swim) tudnak.  

Kvíz és játék az állatokról

A játék  10 kérdést tartalmaz, amelyekről el kell dönteni, hogy igazak vagy hamisak vagy egyéb kitétellel érvényesek. Ehhez nemcsak angoltudásra, de némi természetismeretre is szükség van. A megadott 3 lehetőség közül válaszd ki a kérdésre illő helyes választ! Miután az összes választ megjelölted, a befejezés gombra kattintva meg is kapod az eredményed.

Ha tetszik a játék, kövesd a bejegyzéseket. Ha kérdésed vagy kérésed, javaslatod van, jelezd. Ha van ötleted, hogy milyen kvízt szeretnél látni, írd meg. Jó szórakozást!

Angol kvíz alapfokon - Elementary English Quiz
Állatok

#1. Do tigers have a tail?

#2. Do butterflies have spots?

#3. Do bulls have feathers?

#4. Do camels have wings?

#5. Do bears have fur?

#6. Do eagles have a beak?

#7. Do leopards have spots?

#8. Do spiders fly?

#9. Do mosquitos make you ill?

#10. Can lions swim?

Befejezem

Results

Gratulálok nemcsak az angoltudásodhoz, de az állatok ismeretéhez is!

Egy picit még jobban ki kell ismerned magad az állatok világában! Játsszd újra!

Call Now Button