Az öt érzékszerv

Ma újra egy ANGOL kvíz és játék következik, amelyben az öt érzékszerv és a hozzátartozó igéké lesz a főszerep. A látás, hallás, szaglás, ízlelés és tapintás az érzékszerveink által lehetséges és persze a nyelvtanulásban is vannak buktatói.

Hallás és látás

Fülünk a hallásért (hearing) felelős érzékszervünk. Amennyiben rendeltetésének megfelelően működik, akkor képesek vagyunk hallani (hear) és lehetővé válik, hogy például zenét hallgathassunk (listen to music). Ez persze csak akkor lesz zene füleinknek, ha jól is hangzik (sound). 

Quiz - kvíz

A látás képességével is hasonló a helyzet. Ha szemeink jól működnek, akkor látunk (see) és nemcsak a kedvenc sorozatunkat nézhetjük (watch) tévében vagy a madarakat az erdőben, de megnézhetünk (look at) bármi mást is.

Szaglás, ízlelés, tapintás

Orrunk a szaglásért (smell), míg nyelvünk az ízlelésért (taste) felelős. Kezeinkkel pedig a tapintás (touch) kerül előtérbe. A kezünkkel érezhetjük (feel), hogy milyenek az anyagok, vagy akár megnyomkodhatjuk (press) őket. Természetesen nemcsak a kezünkkel, hanem a bőrünkkel is érzékelhetünk és még rengeteg mindent elsajátíthatunk a testünk részeiről és működéséről. Mindenesetre az angol alapokhoz először gyakoroljuk be az alapvető öt érzékszervhez kapcsolódó tevékenységeket. 

Kvíz és játék az érzékszervekkel

A játék 10 mondatot tartalmaz, amelyekből hiányzik egy érzékszervi kifejezés. A megadott 3 lehetőség közül válaszd ki a mondatba illő helyes igét! Miután az összes választ megjelölted, a befejezés gombra kattintva meg is kapod az eredményed.

Ha tetszik a játék, kövesd a bejegyzéseket. Ha kérdésed vagy kérésed, javaslatod van, jelezd. Ha van ötleted, hogy milyen kvízt szeretnél látni, írd meg. Jó szórakozást!

Angol kvíz alapfokon - Elementary English Quiz
Az öt érzékszerv

#1. What programmes do you ...... on the radio?

#2. I can hear a bird singing. It ..... like a blackbird.

#3. What can you ..... at the moment? Is there a noise?

#4. You have to ..... the switch, and the machine will start working.

#5. This soup ..... horrible. There's too much salt in it.

#6. Can you ..... something burning? It must be the toast.

#7. My head ..... very hot. I think I've got a temperature.

#8. What programmes do you usually ..... on TV?

#9. Why is that man ..... at me? Have I done something wrong?

#10. Please don't ..... the door: the paint is still wet.

Befejezem

Results

This quiz did not frighten out of your senses! Congratulations!

Még egy kicsit foglalkozz az érzékszervekkel! Menni fog!

Call Now Button