Csomagolás

Ma már angoloztál? Most egy olyan ANGOL kvíz és játék következik, amelyben az csomagolásokat vesszük szemügyre. Korábban már gyakorolhattad a megszámlálható és megszámlálhatatlan főnevek közötti különbséget. Ha nem emlékszel rá, akkor jobb ha visszanézed, hiszen hasznos lesz a csomagolás megértésénél vagy éppen a csomagolás segít megérteni azt, hogy mikor beszélünk megszámlálhatatlan főnevekről.

Egységes csomagolás

A csomagolás arra jó, hogy bizonyos egységekben tudjuk megvásárolni a termékeket. Míg egy almát (apple) vagy narancsot (orange) elég egyszerű darabszámmal megadni, a megszámlálhatatlan (uncountable) termékeket csomagolásuk (packing) által tehetjük megszámlálhatóvá (countable). Attól függően, hogy milyen tárolóban, tárolóedényben (container) vannak a termékek többféle csomagolást különböztetünk meg.

Quiz - kvíz

Milyen a csomagolás?

Ha a megszámlálhatatlan termékek, mint a folyadékok (liquids),  vagy krémes állagó, aprószemű termékek, mint a krémsajt (cream cheese), liszt (flour), rizs (rice) vagy mogyorófélék (nuts), amelyeket nehéz lenne darabszámmal leszedni a polcról, nem lennének csomagolva, akkor edény hiányában nem tudnánk azokat hazavinni a boltból. A csomagolás fajtája lehet üveg (glass), fém (metal), karton (carton), papír (paper) vagy műanyag (plastic). Bizonyos termékekre bizonyos csomagolás jellemző: befőttesüvegben (jar) lekvárt, szószokat, savanyúságokat, fémdobozokban (can) energiaitalokat, sört, kólát és egyéb szénsavas italokat vásárolhatunk. A konzervdobozokban (tin) zöldségek, apróhalak, a tetrapack kartonokban (carton) tej és egyéb üdítőitalok állnak rendelkezésünkre. Vannak csomagban (packet) található száraz termékek és tubusban (tube) található krémek és paszták. 

Kvíz és játék a csomagolással

A játék 6 csomagolást, azaz tárolóegységet tartalmaz. Attól függően, hogy mibe csomagolnak egy bizonyos terméket, találod meg a választ. A megadott 6 kérdésnél mindig 6 lehetőség közül választhatsz és a megoldásnál több helyes válasz is lehetséges! A pontszámot csak akkor kapod meg, ha minden helyes választ bejelölsz! Miután az összes választ megjelölted, a befejezés gombra kattintva meg is kapod az eredményed.

Ha tetszik a játék, kövesd a bejegyzéseket. Ha kérdésed vagy kérésed, javaslatod van, jelezd. Ha van ötleted, hogy milyen kvízt szeretnél látni, írd meg. Jó szórakozást!

Angol kvíz alapfokon - Elementary English Quiz
Csomagolás

#1. Which one is correct? - A can of ..... .

Select all that apply:

#2. Which one is correct? A carton of ..... .

Select all that apply:

#3. Which one is correct? A jar of ..... .

Select all that apply:

#4. Which one is correct? - A tin of ..... .

Select all that apply:

#5. Which one is correct? A packet of ..... .

Select all that apply:

#6. Which one is correct? A tube of ..... .

Select all that apply:

Befejezem

Results

Congratulations!

Gyakorold még és menni fog!

Call Now Button