Nyomozás

Ma egy kis nyomozásra hívlak angolból. Most egy olyan ANGOL kvíz és játék következik, amelyben a rendőrségi nyomozás témakörébe pillantunk bele. Néhány fontos kifejezéssel ismerkedhetsz meg a bűntett elkövetésétől a törvényszéki előállításig.

Nyomozd ki a bűntettet!

A bűntények (crimes) listája elég terjedelmes. Most csak néhány alapvető kifejezéssel ismerkedünk meg, mint például a betörés (burglary), rablás (robbery) és gyilkosság (murder). Akit érdekel a bűntények listája, az itt nyomozhat az angol kifejezések között. Az alapszókincs elsajátításához pedig megnézzük, hogy mit is csinál a rendőrség (police).

Quiz - kvíz

Nyomozzunk együtt!

Ha bűntett történik, akkor a rendőrség nyomozásba (investigation) kezd. A sértett vagy áldozat (victim) egyik fontos szereplője a bűnténynek, de jelentős szerepet játszanak a szemtanúk (witnesses) is. A segítségükkel bizonyítékot (evidence/proof) keresnek és találnak. Elfogják (arrest), vád alá helyezik (charge) a vádlottakat (culprit) és bíróság (court) elé kerül az ügy.

Kvíz és játék avagy hogyan zajlik a nyomozás

A játék 10 mondatot tartalmaz és mindegyikből hiányzik egy-egy szó. A megadott mondatnál mindig 3 lehetőség közül választhatsz, de csak egy helyes válasz lehetséges! Miután az összes választ megjelölted, a befejezés gombra kattintva meg is kapod az eredményed.

Ha tetszik a játék, kövesd a bejegyzéseket. Ha kérdésed vagy kérésed, javaslatod van, jelezd. Ha van ötleted, hogy milyen kvízt szeretnél látni, írd meg. Jó szórakozást!

Angol kvíz alapfokon - Elementary English Quiz
Nyomozás

#1. The victim has ..... the crime to the police.

#2. A man and a woman were ..... with murder.

#3. They charged the woman with the crime and she will appear in ..... on Tuesday.

#4. The police collected ..... at the crime scene.

#5. They committed four bank ..... .

#6. Victims often suffer for a long time after a crime has ..... .

#7. The police think he committed the crime, but unfortunately they can't ..... it.

#8. The police ..... him for drinking and driving.

#9. They are looking for ..... who saw what happened.

#10. The police carried out a very detailed ..... to find the people responsible.

Befejezem

Results

Well done!

Gyakorolj még!

Call Now Button