Egészségügy

Ez az ANGOL kvíz és játék az egészségügy szereplőivel foglalkozik. Mivel mostanság nap mint nap szembesülünk az egészségügyben történtekkel és a hírportálok is elsődleges helyen szerepeltetik a kórházi dolgozókkal és pácienseikkel kapcsolatos jelentséket, nem árt, ha szókincsedet ezen a területen is bővíted. Ha tudod kik dolgoznak a kórházakban és kiket látnak el – persze angolul -, akkor könnyű dolgod lesz. Vegyük is sorra őket!

Ebben a játékban nem kifejezetten a jelenlegi COVID-19 vírus kapcsán említjük a dolgozókat, hanem a régebbről ismert általános megnevezések definícióit próbáljuk feleleveníteni. 

A páciensek és a sérültek is segítségre szorulnak az egészségügyben.  Háziorvosuk vagy egy közeli kórház segíthet ellátásukban. Járó- vagy fekvőbetegként vagy sebészhez vagy specialistához fordulnak és várják a kezelés vagy operáció jótékony hatásait. 

Milyen egészségügyi dolgozók vannak?

Quiz - kvíz

Sok esetben azonban egy jó pszichiáter vagy akár egy pszichológus is segítségükre lehet. Azonban a segítőkész nővérkékről se feledkezzünk meg avagy az örömteli pillanatban szorgoskodó szülésznőkről, hiszen ők is az egészségügyben dolgoznak.

Kvíz és játék - Találd ki melyik egészségügyi szereplőről beszélek!

A kvíz 10 mondatot tartalmaz. Mindegyik egy meghatározást ad az egészségügy egy szereplőjéről. A megadott 3 lehetőség közül azonban csak egy helyes. Ezt kell megtalálnod! Miután majd az összes választ bejelölted, a befejezés gombra kattintva meg is kapod az eredményed. Ha tetszik a játék, kövesd a bejegyzéseket. 

Ha kérdésed vagy kérdésed, javaslatod van, jelezd. Ha van ötleted, hogy milyen kvízt szeretnél látni, írd meg. Jó szórakozást!

Angol kvíz középfokon - Intermediate English Quiz
Az egészségügy szereplői

#1. Someone who looks after sick people in a hospital is a ..... .

#2. A person who helps at the birth of a baby is a ..... .

#3. Someone who operates on sick people is a ..... .

#4. A sick person who has to visit hospital regularly for treatment is a ..... .

#5. A sick person who has to stay in hospital is a ..... .

#6. An ordinary doctor is a ..... .

#7. A person who specializes in one area of medical treatment is a ..... .

#8. A person badly injured in an accident, fire or war is a ..... .

#9. A doctor who helps people with mental problems is a ..... .

#10. A sick person receiving treatment is a ..... .

Befejezem

Results

You were pretty good! Congrats!

You need more practice. Try it again!

 

Call Now Button