Újévi fogadalom

Már nincs sok hátra az óévből és íme lehet szőni a terveket az új évre, 2021-re. A mai ANGOL kvíz és játékban az újévi fogadalom kerül terítékre. Az új év beköszöntével sokan fogadalmat tesznek, hogy mit és hogyan fognak másképp csinálni az új esztendőben. A vágyakozás, hogy egy jobb és szebb évünk legyen, teljesen természetes és némi akaraterővel meg is valósítható. 

Fogadjunk az új évre?

Mivel ez az oldal a nyelvtanulást hivatott segíteni, én az új évben is igyekszem hasznos bejegyzésekkel gazdagítani ezt az oldalt. A blog bejegyzései között megtalálod a címkék kulcsszavai alapján az összes kvízt és játékot és ezáltal gazdagíthatod tudásod angolból és németből is – mindezt ingyen és bérmentve. Fogadjunk, hogy használni fog!

Jóbarátok

A sikeres tanulási fogadalomhoz most a Jóbarátok (Friends) amerikai sorozat (series) egyik részletével szeretnélek hozzásegíteni. A 10 évadot számláló sorozat egyik epizódja az Újévi fogadalomról (New Year’s resolution) szól. A hat jóbarát a szilveszteri buli után megvitatja fogadalmaikat.

Fogadalom – Jóbarátként

Elsőként Ross fogadja meg, hogy az új évben boldog lesz és megkockáztatja azt mondani (go out on a limb), hogy nem lesz válása (divorce) az új évben. Mindemellett minden nap szeretne valami olyat csinálni, amit még azelőtt soha sem tett (has never done before). Phoebe fogadalmában egy repülőgépet szeretne vezetni (pilot), amiből Chandler viccet űz: ehhez találnia kellene egy repülőre való (a planeload of) utast, akik a halálukba szeretnének zuhanni (to plummet to their deaths). A viccelődés vezet Chandler fogadalmához, miszerint megállja, hogy viccet űz barátaiból (make fun of his friends). Ross ötven dollárban (fifty bucks) fogad (bet), hogy Chandler nem tudja betartani ígéretét. Joey terve a jövőre, hogy megtanul gitározni, márcsak azért, hogy valami stimmeljen az önéletrajzában (résumé).  Rachelnek pedig azt javasolja Monica, hogy kevessebbet pletykáljon (gossip less).

Kvíz és játék a Jóbarátok fogadalmaival

Nézd meg a videót, ahol hallhatod és olvashatod a fenti kifejezéseket, majd itt a kvízben jelöld be a filmrészlethez kapcsolódó hiányzó szót! Ne feledd, hogy a sorozat amerikai, tehát ügyelj a megfelelő, az amerikai angolban használatos szó kiválasztására! A játék a részlethez kapcsolódó 10 mondatot tartalmaz, amelyekből egy-egy szó hiányzik. A megadott 3 lehetőség közül a megfelelőt kell kiválasztanod! Miután az összes válasz megvan, a befejezés gombra kattintva meg is kapod az eredményed.

Ha tetszik a játék, kövesd a bejegyzéseket 2021-ben is. Ha kérdésed vagy kérésed, javaslatod van, jelezd. Ha van ötleted, hogy milyen kvízt szeretnél látni, írd meg. Jó szórakozást és boldog új évet kívánok!

Angol kvíz középfokon - Pre-Intermediate English Quiz
Újévi fogadalmak - New Year's resolutions

#1. Friends is an American sitcom. The ..... came to an end after 10 seasons.

#2. In one of the episodes, the friends make their New Year's ..... .

#3. Ross's resolution is to go out on a ..... and say "no divorces" in the new year.

#4. Every day, he is going to do one thing he has never ..... before.

#5. Phoebe's resolution is to ..... a commercial jet.

#6. According to Chandler, Phoebe only has to find a planeload of people whose resolution is to ..... to their deaths.

#7. Chandler's resolution should be not to ..... fun of this friends.

#8. Ross wants to bet fifty ..... that Chandler can't go the year without making fun of them.

#9. Joey's resolution is to learn how to play guitar to actually have one special skill he lists on his ..... be true.

#10. Rachel's resolution should be to ..... less.

Befejezem

Results

Well done! Congrats!

Let’s do it again!

Call Now Button