Időjárás

Beköszöntött az igazi tél! Ma reggel -7 fok volt. Meglehetősen fagyos kint a hangulat, ezért a mai ANGOL kvíz és játék témája az időjárás lesz. A meleg szobában mégiscsak könnyebb elviselni a hideget és közben egy kis angollal szórakoztathatjuk magunkat.

Időjárás-jelentés

Január lévén nem meglepő, hogy hidegre fordult az idő. A mai időjárás-jelentés (weather forecast) jelenleg -6 fokot (minus six degrees) jelez Ócsán. Napirenden fagyos (freezing) köd (fog) van, meglehetősen felhős (cloudy) éggel. Eső (rain) most nem várható, de (snow) sem. Lehet, hogy a napot sikerül azért ma megpillantanunk, de attól még meleg nem lesz.

Quiz - kvíz

Időjárási viszonyok

Az időjárás hazánkban elég változatos. A négy évszakkal (season) a hideg és a meleg idő váltakozását érzékelhetjük. Ilyenkor év elején megérkezik a fagyos hideg (freezing cold), de nem panaszkodhatunk, hiszen mindeddig elég enyhe (mild) telünk volt. Ősszel inkább a nagy esőzések (heavy rainfalls) okoznak gondot, nyáron viszont örülünk egy-egy zápornak (shower). 

Az extrém időjárási viszonyoknak senki sem örül. Szerencsére nálunk a mennydörgés (thunder) és villámlás (lightning) is elég ritka és nem történnek (occur) olyan természeti katasztrófák (natural diasters), mint amit a hurrikánok (hurricanes), szökőárak (tidal waves) okoznak. Árvíz (flood) vagy aszály (drought) előfordulhat, de szerencsére nem sokszor pusztítanak (destroy). Földrengést (earthquake) is érzékelhetünk néha-néha, mint legutóbb a zágrábi földrengés esetében. 

Kvíz és játék az időjárással

A játék  10 mondatot tartalmaz, amelyekből egy-egy szó hiányzik. A megadott 3 lehetőség közül a megfelelőt kell kiválasztanod! Miután az összes válasz megvan, a befejezés gombra kattintva meg is kapod az eredményed.

Ha tetszik a játék, kövesd a bejegyzéseket. Ha kérdésed vagy kérésed, javaslatod van, jelezd. Ha van ötleted, hogy milyen kvízt szeretnél látni, írd meg. Jó szórakozást!

Angol kvíz alapfokon - Elementary English Quiz
Milyen az időjárás?

#1. It started ..... with rain. I got really wet.

#2. Yesterday, it was incredibly hot, we had about ten hours of ..... .

#3. Florida is experiencing more extreme weather conditions. Floods and ..... with high-speed winds are destroying the country.

#4. With no rain for months, the ..... in Ethiopia is the worst for ten years. It has ruined the crops.

#5. The ..... in Zagreb last month damaged several buildings.

#6. We've had dreadful weather this week: Heavy ..... almost every day.

#7. Up to now, this has been a very ..... winter. It wasn't very cold, and therefore pleasant.

#8. It is ..... cold outside, minus 10 degrees Celsius.

#9. It suddenly got very dark and we had some ..... and lightning.

#10. It's been so ..... in the morning that you could hardly see.

Befejezem

Results

Szuper! Az időjárás témaköre már egész jól megy!

Az időjárás egy remek téma beszélgetést kezdeményezni. Gyakorold még!

Call Now Button