Nyelvvizsga – A legegyszerűbb megoldás

A nyelvvizsgák világa meglehetősen bonyolultnak tűnik első ránézésre. Korábban már írtam arról, hogy mi szól egy nyelvvizsga megszerzése mellett, valamint arról is, hogy milyen lehetőségek vannak annak megszerzésére. Most pedig nézzük meg, hogy speciális igények nélkül mi a legegyszerűbb megoldás. 

Lehet a “komplex” nyelvvizsga egyszerű?

Ha egy „komplex nyelvvizsgára” van szükséged, az azt jelenti, hogy írásban és szóban is kell vizsgáznod. Az általános egynyelvű nyelvvizsgák ennek a feltételnek tökéletesen megfelelnek. Angol nyelvből 12, német nyelvből 10 különböző nyelvvizsga közül választhatsz. Ezeket külön is meg lehet szerezni, ha az írásbeli vagy a szóbeli rész esetleg nem sikerülne, akkor nem kell mindent megismételni.

A vizsgák többségében papíralapú vizsgák, azaz kézzel kell írni. Vannak azonban már számítógépes vizsgák is, valamint a vészhelyzet következtében bevezetésre került az online vizsga is, amelyhez megfelelő technikai felszereltség szükséges és otthonról letehető.

Angol, egynyelvű, általános nyelvvizsga:

Német, egynyelvű, általános nyelvvizsga:

A komplex nyelvvizsga folyamata tehát egyszerű. A választás rajtad múlik. A vizsgák sokban hasonlítanak egymásra, de persze apró eltérések vannak. A vizsgára érdemes felkészülten érkezni, hogy ne csak a vizsga legyen egyszerű, hanem az eredmény is nagyszerű! Ha segítségre van szükséged, segítek a felkészülésben!

1 thought on “Nyelvvizsga – A legegyszerűbb megoldás”

  1. Pingback: telc - Nyelvvizsga | Nyelvportál.hu

Comments are closed.

Call Now Button