Megkezdődtek az angol korrepetálások az általános iskolásoknak

Október 1-jén egy alsó és egy felső tagozatos csoportban megkezdődött az angol korrepetálás a Nyelvportálnál. A diákok nemcsak az ócsai Halászy Károly Általános Iskolából, de az alsónémedi Széchenyi István Általános Iskolából is érkeztek, hogy angol tudásukat kicsit csiszolják. Rövid ismerkedés után neki is láttunk a feladatoknak.

Az alsós csoportban – még kezdő szinten – a színek és számok világát gyakoroltuk, ügyelve a helyes kiejtésre, hiszen nagyon fontos, hogy az angol szavakat helyesen gyakoroljuk be. A magyar olvasási szabályokat ilyenkor jobb, ha félretesszük, de pont ez okozza a nehézséget. Az íráskép és a kiejtés összeegyeztetése eltér a magyartól, amit hallás utáni gyakorlással lehet kiküszöbölni. Amennyiben a szülő nem ismeri és nem beszéli az angol nyelvet, a gyermekének nem tud segíteni az otthoni tanulásban, viszont a Nyelvportál igen!

A felsős csoportba az 5. és a 6. évfolyamról érkeztek diákok. Ők már rendelkeznek alapvető ismeretekkel, hiszen nem most kezdték az angol tanulását. A tudás elmélyítése viszont itt lép előtérbe. A hozott házi feladatokat közösen is gyakoroltuk, ezáltal a diákok egymás leckéjéből is profitáltak. A leckéket megírtuk, valamint a korábban elkövetett hibák a könyvben és a munkafüzetben javításra kerültek. Az óra nagyon gyorsan eltelt, a tanulók pedig jó hangulatban, csicseregve osztották meg iskolai élményeiket az óra végén.

Ha valaki szeretne még csatlakozni a korrepetálásokhoz: korlátozott számban itt még megteheti!

A korrepetálások

Igény esetén azonban más időpontban is lesz rá mód, ezért érdemes ezt jelezni.

A Nyelvportál tanáraként, én mindenesetre már nagyon várom a következő hetet, mert úgy érzem, hogy nagyon jó kis csapat alakul itt ki és vidáman vesszük majd az akadályokat!

Call Now Button