Football

Ez az ANGOL kvíz és játék a foci (football) témaköréről íródott. Fejleszd a szókincsed a sport területén, hiszen a mindennapokhoz tartozik.

A foci lényege

A fociban 11 játékos (player) szükséges egy csapatba (team) és két csapat játszik egymás ellen. Kell hozzá egy bíró (referee) és egy focipálya (pitch). A cél, hogy a csapatok gólt lőjenek (score a goal). A meccs (match) elején a csapatkapitányok (captains) a bíróhoz mennek, aki egy érmét dob fel (toss a coin) és ez alapján eldöntik, hogy melyik csapat melyik térfélen kezdi meg a játékot.

Quiz - kvíz

Mérkőzés a fociban

A mérkőzés két félidőből (two halves) áll, amelyek 45 perc hosszúak. A mezőnyjátékosok (outfield players) rúgják (kick) a labdát, a kapus (goalkeeper) feladata pedig kivédeni a kapura lőtt labdát. Mindkét csapatnak lehetnek tartalékos játékosai (substitute players). A bírónak is vannak segédei: a partjelzők (assistant referees). Ők figyelnek arra, hogy nincs-e les (offside) és kitől ment ki a labda a vonalon túlra. A bíró a szabálytalanságokért (fouls) sárga és piros lapot (card) adhat.

A meccsre a rajongók (fans) is elmennek, akik együtt örülnek, ha kedvenc csapatuk sikeresen szerepel.

Kvíz és játék a fociról

A játék egy fociról szóló szöveget tartalmaz, amelyből 12 szó hiányzik. A hiányzó szavak is meg vannak adva, csak a megfelelő helyre kell őket beilleszteni. Miután az összes szót a helyére húztad, az ellenőrzés gombra kattintva meg is kapod az eredményed.

Ha tetszik a játék, kövesd a bejegyzéseket. Ha kérdésed vagy kérésed, javaslatod van, jelezd. Ha van ötleted, hogy milyen kvízt szeretnél látni, írd meg. Jó szórakozást!

Angol kvíz középfokon - Intermediate English Quiz
Football

Call Now Button