Karácsony

Már csak néhány nap és hamarosan itt a karácsony – a család, a szeretet ünnepe. Bízom benne, hogy a készülődés öröme egyfajta megnyugvást és vigaszt hoz az év megpróbáltatásaira. Az ünnep pillanatait zenével még szebbé tehetjük és egy jóleső dallam, mint az amerikai Twenty One Pilots zenekar legújabb, decemberben megjelent zeneszáma, a Christmas Saves the Year, is hozzájárul. A mai ANGOL kvíz és játékban a dal szövegét gyakorolhatjuk.

Ki írta ezt a karácsonyi dalt?

A Twenty One Pilots (TOP) egy 2009-ben alakult zenekar, amelynek jelenlegi tagjai Tyler Joseph és Josh Dun. A Christmas Saves the Year című dalt Tyler írta és vette fel otthoni stúdiójában a koronavírus-világjárvány hetei alatt és 2020. december 8-án jelent meg.

Megmenti a karácsony az évet?

Igen, a karácsony megmenti az évet (Christmas saves the year)! Legalábbis ez az üzenete a dalnak, hiszen az ilyen zűrzavaros hetek és hónapok után is, a karácsony valami pozitívat és jobbat tartogat számunkra, ahogyan a remény ott csillog a karácsony fényei között. 

karácsonyi kvíz

Az időt nem lehet megállítani: hiszen hó esik a szürke égből (snow falls down from the gray side) és a holtak hamvai hullanak a tengerbe (ashes fall in the sea). Bár a járvány miatt a tervek félre vannak dobva (plans are thrown to the wayside) és a hét napjai (days of the week) fagyottak (frozen). Ennek ellenére mindenki haza akar érni az idén (everybody want to make it home this year) is, még akkor is, ha összeomlik a világ (even if the world is crumbling down). Hiszen mindenkinek van valakije (everybody’s got somebody), akihez tartozik és jó hangulatban (cheer) biztos lehet afelől (rest assured), hogy a karácsony elhozza az üdvösséget.

Kvíz és játék TOP karácsonyi zenével

Hallgasd meg a zenét és jelöld be a dalból hiányzó szót! A szavak egyszerűek és a dallam is fülbemászó, így bizonyára a kvíz végén az sem fog gondot okozni, hogy magadtól írd be a hiányzó szót. A játék a zeneszám 18 sorát tartalmazza, amelyekből egy-egy szó hiányzik. A megadott 3 lehetőség közül a megfelelőt kell kiválasztanod, valamint a végefelé a hiányzót beírnod! Miután az összes válasz megvan, a befejezés gombra kattintva meg is kapod az eredményed.

Ha tetszik a játék, kövesd a bejegyzéseket. Ha kérdésed vagy kérésed, javaslatod van, jelezd. Ha van ötleted, hogy milyen kvízt szeretnél látni, írd meg. Jó szórakozást és kellemes ünnepeket kívánok!

Angol kvíz alapfokon - Elementary English Quiz
A karácsony megmenti az évet - Christmas saves the year

#1. Snow falls down from the ..... sky

#2. Ashes fall in the .....

#3. Plans are thrown ..... the wayside

#4. Frozen ..... of the week.

#5. But everybody ..... to make it home this year

#6. Even if the ..... is crumblin' down

#7. 'Cause everybody's got somebody who's got ..... name on a shelf

#8. With ..... décor and flavored cheer

#9. Your rest assured ..... Christmas saves the year.

#10. Dust off ..... photo boxes

#11. This ..... marked '92, yeah

#12. Years past seemed so ..... grander

#13. This one needs to ..... through.

#14. 'Cause everybody wants to make it ..... this year

#15. Even if the world is crumblin' .....

#16. 'Cause everybody's got somebody who's got their ..... on a shelf

#17. With cheap décor ..... flavored cheer

#18. You rest assured that Christmas ..... the year.

Befejezem

Results

Remek! Már majdnem kívülról fújod a dalt! További kellemes éneklést!

Még gyakorold, hogy karácsonykor el tudd énekelni!

Call Now Button